Навчально-науковий інститут бізнесу, економіки та менеджменту
СУМСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

ПРО ФІНАНСОВУ ЗВІТНІСТЬ ТА СПІВБЕСІДИ З ФАХІВЦЕМ КОМПАНІЇ DELOITTE

15 квітня 2020 року для студентів кафедри фінансів і підприємництва (ФіП) було організовано онлайн-зустріч з фахівцем однієї з найбільших у світі аудиторських компаній— випускником кафедри ФіП, а зараз податковим консультантом компанії Deloitte (“Делойт”), Андрієм Журавлем.

Під час зустрічі обговорювались питання складання фінансової звітності за Міжнародними стандартами фінансової звітності (МСФЗ), навіщо і як компанії мають готувати відповідні звіти, чому фінансова звітність важлива для податків та взагалі, що з нею роблять в Делойті 🙂 У зустрічі взяли участь студенти різних курсів кафедри ФіП та всі мали можливість поставити спікеру запитання.

У результаті студенти отримали знання з перших рук не тільки про фінансову звітність, а й про можливості працевлаштування в компанії “Делойт”, як проходять співбесіди та як можна пройти відбір за спрощеною схемою (читайте далі та дізнаєтесь 😉 ).

Цей рік є особливим для “Делойт”, бо саме у 2020 році компанія відзначає 175 років із дня заснування. У1845 році Вільям Велш Делойт відкрив невелику бухгалтерську фірму на Басінгхолл-стріт у Лондоні, а сьогодні Делойт – це бізнес зі штатом у 312 тисяч співробітників у 150 країнах світу та з історією у 175 років.

То ж студенти запитали пана Андрія чи важко було влаштуватись у таку компанію і як проходила у нього співбесіда. Виявилось, що ще будучи студентом Андрій взяв участь у конкурсі на вирішення кейсу від компанії Делойт, за результатами якого був запрошений на співбесіду ще й у спрощеному варіанті та одразу отримав пропозицію працевлаштування від компанії.

Кафедра щиро дякує Андрію за час приділений студентам та бажає подальших кар’єрних звершень.

А всім, хто зацікавився про які кейси йшла мова, радимо слідкувати за новинами кафедри ФіП та кейс-спільноти CASERS, на сайті якої як раз і викладають кейси від компанії Делойт щорічно, а також від інших компаній: https://casers.org/cases/tax-your-brains-your-tax-reform-for-ukrainian-it

Зустріч проводилась у рамках вивчення дисципліни “Звітність підприємств” за запрошенням старш.викладача кафедри ФіП, Ю.М. Шкодкіної.