Навчально-науковий інститут бізнесу, економіки та менеджменту
СУМСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Як підкорюють міжнародні кордони студенти та викладачі кафедри ФіП

Завжди відкриті до нових вражень, знань, безцінного досвіду – такими є викладачі та студенти кафедри фінансів і підприємництва (ФіП). Тренінг у Вірменії, стажування в Індії, Чехії, Польщі, навчання в Китаї, Іспанії, Болгарії – і це лише впродовж останнього року.

Особливо хочеться відмітити студентів кафедри фінансів і підприємництва – ось хто справді користується всіма можливостями академічної мобільності. Так, Бойко Дарина більше двох років навчалась за програмою паралельного навчання в Університеті Донхуа, м.Шанхай, КНР, отримала диплом фінансиста і юриста, а в січні 2020 року ми щиро вітали її з успішним захистом диплому магістра зі спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування».

Cтудент 2-го курсу Мірощниченко Олег встигає паралельно вчитись одразу у двох вузах: Сумському державному університеті та Лодзькому університеті (Польща), при чому закінчує в такому форматі вже 2 навчальний рік поспіль.

Майже півроку студентка кафедри ФіП Гулак Валерія мала можливість ознайомитись на практиці (за програмою Erasmus) з особливостями навчання в іспанських закладах вищої освіти (Університет Альмерія, Іспанія). Наразі студентка 2-го курсу Дворянова Тетяна проходить навчання в Болгарії протягом весняного семестру в рамках Erasmus +.

“Ніщо так не збагачує, як мандрівки” – М. Реріх. Дійсно, в цьому році ми суттєво поповнили скарбничку міжнародних контактів, значно розширили географічні горизонти міжнародної діяльності Alma Mater.

Взимку 2019 року викладач кафедри Зайцев О.В. проходив наукове стажування в Духовній Академії Університету Кардинала Стефана Вишинського (м.Варшава, Польща). З метою підвищення кваліфікації восени 2019 року викладачі Салтикова Г.В. та Котенко Н.В. відвідали Празький Метрополітний Університет (м.Прага, Чехія).

Викладач кафедри Котенко Н.В. у лютому 2020 року завітала до Індії, де протягом двох тижнів проходила стажування, присвячене вивченню аспектів ресурсного менеджменту для освітніх інститутів. В цей же час на відстані майже 4000 км. у Вірменії поглиблював знання з соціального підприємництва Кобушко І.М., де наприкінці року заплановано продовження навчальної програми при підтримці ГО «Інша освіта».

А скільки всього ще заплановано на поточний рік та стратегічну перспективу – нові партнерства, гранти, стажування, тренінги, навчання!

Побажаємо всім викладачам, аспірантам та студентам кафедри фінансів та підприємництва ще більшого натхнення, успіху, творчої енергії на шляху до відкриття нових горизонтів міжнародного співробітництва!