Навчально-науковий інститут бізнесу, економіки та менеджменту
СУМСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Книга – найкращий подарунок!

Кафедра фінансів і підприємництва у рамках активної співпраці з Асоціацією інвестиційних професіоналів CFA Society Ukraine та реалізації освітніх ініціатив організації для українських університетів (з метою підвищення рівня освіти студентів та додаткових можливостей для викладачів) отримала примірники видань монографій всесвітньо відомих науковців-практиків українською мовою:

  • Історія фінансових ринків. Від класиків – сучасникам/за ред. Девіда Чемберса та Елроя Дімсона; пер. з англ. – Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2020.
  • ESG-принципи та відповідальне інституційне інвестування у світі: Критичний огляд досліджень; пер. з англ. – Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2020.

Видання «Історія фінансових ринків. Від класиків – сучасникам» є сукупністю думок авторитетних науковців та практиків щодо впливу минулих подій на фондових ринках на сучасний глобальний фінансовий ринок. У колективній монографії детально розглянуто причини виникнення «фінансових бульбашок» на ринках акцій та нерухомості, а також їхні наслідки – фінансові кризи та посилення регулювання фінансових ринків. Автори книги переконані, що уроки минулого допоможуть сучасникам у формуванні інвестиційних портфелів.

Видання «ESG-принципи та відповідальне інституційне інвестування у світі» сконцентровано на темі ESG-принципів, що застосовуються для визначення різних соціальних та екологічних ризиків і принципів корпоративного управління при прийнятті рішень інвесторами. Автор посилається на роботи таких відомих фахівців як Рітгольц, Зінгалез, Крюгер та ін. і розкриває основні положення ESG-принципів при інвестуванні (на прикладах ЄС, США, Великобританії, Китаю, Японії).

На думку, Ілляшенко К.В., доцента кафедри, який організовує активну співпрацю з CFA Society Ukraine, такі видання стануть цікавим і важливим доповненням до навчального процесу та підґрунтям для подальших наукових досліджень викладачів та студентів кафедри та інституту. Найближчим часом кілька примірників вказаних видань будуть передані у фонди бібліотеки Сумського державного університету.