Навчально-науковий інститут бізнесу, економіки та менеджменту
СУМСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Кафедри Жана Моне та дні Еразмуса в Сумах

Протягом святкування днів Еразмуса 15-17 жовтня 2020 року у Сумському державному університеті, на кафедрі економіки, підприємництва та бізне-адміністрування були організовані обговорення та дискусійні заходи щодо реалізації проектів Жана Моне та залучення громадянського суспільства.

Усі заходи були організовані в рамках двох кафедр Жана Моне: «Кафедра Жана Моне по економічній політиці ЄС та громадянському суспільстві» (619878-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-CHAIR) та «Законодавчий, економічний та соціальний перехід ЄС до сталого суспільства в межах Індустрії 4.0 та 5.0» (619997-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-CHAIR) для сприяння стабільності в Європі через освіту.

У рамках днів Еразмуса було організовано відеоконференцію, пов’язану з просуванням кафедр Жан Моне / Модулів / Проектів / для побудови співпраці та мереж із ВНЗ, НГО та експертами. До заходу, були запрошені експерти та керівники проектів Жана Моне, тематика яких пов’язана з політикою ЄС щодо сталого розвитку та економічної безпеки для розповсюдження їх діяльності та результатів.

У заході взяли участь близько 30 учасників. Зокрема, Леонід Мельник (керівник двох проектів Жана Моне) поділився досвідом підготовки та управління модулем і кафедрою Жан Моне. Олександр Кубатко, також як керівник двох проектів Жана Моне, виступив з доповіддю про співпрацю з неурядовими організаціями та запросив учасників бути більш активними у заходах громадянського суспільства.

Катерина Богомолова поділилася своїм досвідом у проектах мобільності Еразмус +. Пані Альона Олондар представила свої уроки англійської мови для громадянського суспільства. Іноземні студенти Сумського державного університету запропонували підтримку в тематичних організаціях англійських бізнес-клубів.

Детальніше про подію за такими посиланнями:

www.erasmusdays.eu

drive.google.com