Навчально-науковий інститут бізнесу, економіки та менеджменту
СУМСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Грантова перемога студентки кафедри фінансів і підприємництва

Кафедра фінансів і підприємництва з кожним роком розширює кордони в напрямі міжнародної діяльності. Цього року навіть карантин не став на заваді впровадженню успішної академічної мобільності наших студентів.

Цього тижня студентка 1 курсу магістратури спеціальності «Фінанси і аудит підприємництва», кафедра фінансів і підприємництва, Олександра Тверезовська відповідно до рішення Державного агентства розвитку освіти Латвії (далі – Агентство) виборола грант на отримання Латвійської державної стипендії.

Олександра подала заявку в рамках анонсованої програми «Стипендії латвійського уряду» під керівництвом заступника завідуючого кафедри ФіП з міжнародної діяльності, к.е.н. Гуменної Ю.Г.

Відповідно до вимог програми необхідно було підготувати та надіслати пакет документів, а також отримати лист запрошення від ЗВО в Латвії. Після закінчення цього документального етапу більше двох місяців відбувався процес розгляду та оцінки всіх заявок безпосередньо Агентством. Щоб Агентство підтримало заявку та прийняло рішення про присудження стипендії, заявка повинна була відповідати критеріям адміністративного управління та якості.

У результаті оцінювання Агентство винесло рішення, що заявка нашої студентки відповідає всім необхідним вимогам, а тому Олександрі Тверезовській було присуджено стипендію латвійського уряду на навчання протягом одного семестру 2020-2021 рр. у одному з найбільших університетів Латвії – Латвійському університеті (м. Рига, Латвія). Олександра буде проходити навчання студенткою на Факультеті бізнесу, менеджменту та економіки за магістерської програмою «Інтернаціональний бізнес».

Бажаємо успіхів та подальших перемог!