Навчально-науковий інститут бізнесу, економіки та менеджменту
СУМСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Початок співпраці з обміну викладачами між СумДУ та Університетом Бінгем (Нігерія)

Сумський державний університет розпочав реалізацію угоди про співпрацю з Університетом Бінгем (Нігерія), яка передбачає обмін студентами, аспірантами та викладачами.

У рамках підписаної угоди та у результаті спільних зусиль заступника директора ННІ ФЕМ з координації співпраці з закордонними інституціями та по роботі з іноземними студентами Тетяни Майбороди та координатора відділу розвитку Університету Бінгем Дабурі Місал представники СумДУ вперше прибули до Університету Бінгем для викладання та стажування на факультеті економіки протягом трьох місяців. До складу делегації викладачів від СумДУ входять представники ННІ ФЕМ – Шкарупа Олена та Шкарупа Іван, від ННІ БТ УАБС – Журавка Федір та Миненко Сергій.
Протягом першого тижня відбулися зустрічі з ректором університету проф. В.Б.Кьюріксом, проректорами та деканом факультету Дж. Аєдогбоном, а також іншими викладачами. В ході зустрічі обговорювалися питання особливостей викладання та оцінювання студентів в Університеті Бінгем, напрями та види співпраці під час перебування викладачів в університеті Нігерії.
Зі своєї сторони СумДУ готується прийняти двох викладачів Університету Бінгем в рамках угоди про співпрацю для викладання у ННІ БТ УАБС та на факультеті ЕлІТ. Зазначимо, що це перший досвід такої співпраці між вищими навчальними закладами України та Нігерії. СумДУ планує й надалі розвивати проекти співробітництва з африканськими країнами та поширювати свою присутність на освітньому ринку Африки.