Навчально-науковий інститут бізнесу, економіки та менеджменту
СУМСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Науково-дослідна робота фахівців СумДУ отримала підтримку Сумської міської ради

У межах виконання другого етапу науково-дослідної роботи «Моделювання та прогнозування соціо-економіко-політичної дорожньої карти реформ в Україні для переходу на модель стійкого зростання» (№ держ. реєстр. 0118U003569, керівник – д.е.н., професор Васильєва Т.А.) колективом науковців СумДУ отримано низку методологічних результатів.

А саме розроблено методичний інструментарій визначення конвергентних зв’язків між соціальними, політичними та економічними процесами в країні; удосконалено науково-методичний підхід до оцінювання рівня трансформацій в соціальному, економічному та політичному розвитку країни на основі теорії біфуркації; розроблено методичні засади до визначення оптимального співвідношення інтегральних таргетів соціо-економіко-політичного розвитку, необхідного для виходу національної економіки України на траєкторію стійкого зростання.

Отримані у роботі результати стосовно оцінювання взаємозв’язку між соціальними, політичними та економічними процесами використані Сумською міською радою при розробці Прогнозу економічного та соціального розвитку міста Суми на середньостроковий період, а також Стратегії розвитку міста Суми до 2027 року.