Навчально-науковий інститут бізнесу, економіки та менеджменту
СУМСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Міжнародний форум «Сучасні виклики на шляху до сталого розвитку: діалог народів та країн»

28-30 квітня 2020 р. колектив кафедри успішно провів міжнародний форум «Сучасні виклики на шляху до сталого розвитку: діалог народів та країн», який об’єднав більше 90 учасників в рамках відкритих дискусій з представниками наукових шкіл та установ різних країн.

Проведення цього наукового заходу на базі кафедри економіки, підприємництва та бізнес-адміністрування має символічне та історично-цінне значення для всього Навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту імені Олега Балацького. З початку заснування професором О.Ф. Балацьким у 1969 р. наукового напряму з економіки природокористування вона здобула в освітньому та науковому просторі власний імідж та авторитет, яка наразі розвивається як наукова школа сталого розвитку на ННІ ФЕМ.

Одними з головних передумов проведення цього заходу та найяскравіших сторінок науковій діяльності кафедри є багаторічне проведення конференції «Economics for Ecology», яка була започаткована у 1992 р. активними студентами факультету на чолі з проф. Мельником Л.Г. Цього року вона проводилася 25-й раз.

Цьогорічний форум, який є також продовженням ініціативи студентів та молодих вчених, був спрямований на реалізацію їх бажань приймати участь в обговоренні актуальних проблем сьогодення з вченими та практиками різних країн, а також можливістю оприлюднення результатів власних досліджень.

Вперше за історію проведення наукових заходів такого формату на форумі виступив справжній британський Лорд – Річард Балф, екс-депутат Європарламенту при підтримці асоціацій бивших членів європейського парламенту. Він акцентував увагу на міжнародних проблемах сталого розвитку країн Європи, а також поділився досвідом вирішення міжнародних конфліктів в умовах трансформації суспільних відносин. Цікавими з наукової точки зору були також доповіді також інших гостей та вчених СумДУ, зокрема проф. Люка Хенса (Бельгія), PhD Абайомі Авуджоли (Нігерія), які викликали жваві дискусії та питання студентів. Від ННІ ФЕМ на пленарному засіданні виступили проф. Л.Г. Мельник та студент 1-го курсу Владислав Півень, який є співголовою студентської конференції.